אלרגיה למזון שכיחה יותר בתינוקות ובילדים קטנים. שכיחותה יורדת עם הגיל ולעיתים תחלוף לחלוטין.
המזונות השכיחים ביותר שגורמים לתגובה אלרגית הם:
- חלב פרה
- ביצים
- בוטנים
- שומשום
- סויה
- דגים
- אגוזים
- פירות ים
התגובה תתחיל תוך זמן קצר מאכילת המזון אליו האדם רגיש.
לעתים התגובה עלולה להיות אנפילקטית עד כדי סכנת חיים. תגובה אנפילקטית מוגדרת כתגובה הפוגעת לפחות בשתי מערכות ומתבטאת בשתיים או ביותר מהתופעות הבאות.
- פריחה, אודם, נפיחות וגרד בעור.
- שיעול, צפצופים, הרגשת חנק או קוצר נשימה.
- נזלת, התעטשויות וסתימת אף.
- גרד ודמעת בעיניים.
- הקאות, כאבי בטן או שלשולים.
- נפיחות בעור ובצקת, בשפתיים, סביב העיניים או במקומות אחרים.