אלרגיה למזון

 

המזונות השכיחים ביותר הגורמים לרגישות למזון הם:

חלב פרה

ביצים

בוטנים

שומשום

סויה

דגים

אגוזים

פירות ים

 

תסמינים של אלרגיה למזון

פריחה, אודם וגרד בעור

שיעול, צפצופים או קוצר נשימה

נזלת, התעטשויות וסתימת אף

גרד ודמעת בעיניים

הקאות, כאבי בטן או שלשולים

נפיחות בעור ובצקת

 

תסמינים המחייבים טפול דחוף

צרידות, לחץ בחזה או תחושה של גוש בגרון

קוצר נשימה, צפצופים, לחץ בחזה

דופק מהיר, תחושת עלפון, חיוורון או אבוד הכרה

 

בדיקה

תבחיני עור מידיים נותנים תשובה תוך כ 15 דקות אלו מזונות גורמים לתגובה האלרגית

יש בדיקת דם הנותנת תוצאות דומות לתבחיני העור

תבחין תגר עם מזון

בחלק מהמטופלים האלרגיה למזון חולפת למרות שתבחין העור נשאר חיובי ומראה על רגישות למזון. במקרה כזה ניתן לבצע תבחין תגר תחת השגחה רפואית קפדנית, במרפאה או בבית חולים. המטופל מקבל את המזון הנבדק במנות הולכות ועולות. במידה ואין כל תגובה לאחר אכילה של מנה מלאה של המזון הנבדק זו הוכחה כי אכן האלרגיה חלפה. 


לקביעת פגישה 24 שעות ביממה: 053-9956142